Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΑΤΡΟΥ







Τη σημαντική επιστημονική διάκριση Rothman-Ranawat, που απονέμεται ετησίως σε 4 διακεκριμένους χειρουργούς αρθροπλαστικών στις ΗΠΑ και κατ' εξαίρεση σε χειρουργούς από τον υπόλοιπο κόσμο δόθηκε φέτος στον αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπεδικής Χειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ελευθέριο Τσιρίδη.

Η βράβευσή του κ. Τσιρίδη έγινε στο πλαίσιο του Παναμερικανικού Συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών (AAOS) και ο κ. Τσιρίδης επιλέχθηκε για τα επιτεύγματά του στον τομέα των αρθροπλαστικών, ενώ ο διακεκριμένος καθηγητής Adolf Lombardi που του απένειμε το βραβείο χαρακτήρισε τον Έλληνα χειρουργό «σημείο ανα­φοράς» για την αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος διεθνώς.

Ο κ. Τσιρίδης που χειρουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» ανέφερε πως η αναγνώριση της Γ' Πανεπιστη­μιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του «Παπαγεωργίου» ως κέ­ντρου αναφοράς των αρθρο­πλαστικών στην Ευρώπη δημι­ουργεί τεράστιες δυνατότητες για την εκπαίδευση των νέων ορθοπαιδικών και καθιστά την Ελλάδα ηγέτιδα στο χάρτη των ορθοπεδικών επεμβάσεων στέλνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα πως η ολική αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνα­τος (μια βαρύτατη επέμβαση που έως πρόσφατα απαιτούσε πολυήμερη νοσηλεία) ολοκλη­ρώνεται με νοσηλεία 24 ωρών και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καλό του ασθενούς και το κόστος των δαπανών Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου