Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Moringa Το απόλυτο φυτό επιβίωσης! Ανακαλύψτε τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία


Moringa: Το απόλυτο φυτό επιβίωσης! Ανακαλύψτε τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία












Συχνά αναφέρεται ως το "δέντρο θαύμα", λόγω της μοναδικά διαφορετικής σειράς διατροφής, τις φαρμακευτικές, και τις ...



ιδιότητες καθαρισμού, το Moringa oleifera είναι ένα ελάχιστα γνωστό, και ιδιαίτερα υποτιμημένος, "υπερτροφικός" θησαυρός με απίστευτες δυνατότητες να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εξάλειψη της πείνας σε όλο τον κόσμο.

Όλη αυτή η μονάδα τροφίμου περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών, και οκτώ απαραίτητα αμινοξέα, ένα πλήρες φάσμα βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, καθώς και μια πληθώρα από φυτοθρεπτικά συστατικά και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που μάχονται την ασθένεια.
Βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της οροσειράς των Ιμαλαΐων στη βόρεια Ινδία, το Moringa καλλιεργείται ευρέως σήμερα σε όλη την Αφρική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, και σε πολλά μέρη της Ασίας. Λόγω των πολλών πολύτιμων χρήσεων του, καθώς και το γεγονός ότι μεγαλώνει τόσο γρήγορα και εύκολα σε ημι-άνυδρα, τροπικά και υποτροπικά κλίματα, το Moringa αναμένεται να γίνει γρήγορα μονάδα προώθησης για την καταπολέμηση του υποσιτισμού, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, την προώθηση της υγιούς ροή του αίματος, και πρόληψης της μόλυνσης, μεταξύ άλλων.




Το Moringa, είναι μια υπερτροφή πολλαπλών χρήσεων με ατελείωτα οφέλη για την υγεία.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα μοναδικό για το Moringa είναι το γεγονός ότι κάθε μέρος του φυτού, όπως ο φλοιός, τα φύλλα, τα λουλούδια, οι ρίζες, εξυπηρετούν ένα μοναδικό σκοπό για την προαγωγή της υγείας του ανθρώπου. Οι σπόροι του, για παράδειγμα, περιέχουν έως 40 τοις εκατό εδώδιμο έλαιο μη-ξήρανσης, γνωστό ως "λάδι Ben" που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρόμοιο διατροφικά όπως το ελαιόλαδο.
Το γλυκό άοσμο λάδι έχει επίσης απεριόριστη διάρκεια ζωής, καθώς δεν ταγκίζει όπως πολλά άλλα έλαια. "Τα φύλλα, ο ανθός, οι σπόροι, ο λοβός, οι ρίζες, ο φλοιός, η γόμμα, και το σπορέλαιο από το Moringa (malunggay) συνεχώς υποβάλλονται σε εντατικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, γιατί τα διάφορα συστατικά του Moringa είναι γνωστό ότι έχουν, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, αντι-διαβητικές, αντι-υπερτασικές, αντι-φλεγμονώδείς, αντι-μικροβιακές, αντι-ιικές, αντι-παρασιτικές , αντι-καρκινικές, και με δραστηριότητες αντι-γήρανσης », γράφει ο Nelly Favis-Villafuerte στο Δελτίο της Μανίλα για το Moringa.
Ίσως το πιο χρησιμοποιούμενο στοιχείο του Moringa είναι τα φύλλα του, τα οποία μπορούν να αποξηραθούν και να αλεστούν σε μια πυκνή σε θρεπτικά συστατικά, ξινή- αρωματισμένη σκόνη. Σύμφωνα με άλλη έκθεση στο Δελτίο της Μανίλα, η σκόνη Moringa, περιέχει επτά φορές το ποσό της βιταμίνης C που συναντάμε συνήθως σε πορτοκάλια, τέσσερις φορές το ποσό της βιταμίνης Α σε καρότα, 36 φορές το ποσό του μαγνησίου στα αυγά, 25 φορές το ποσό του σιδήρου στο σπανάκι, 50 φορές το ποσό της βιταμίνης Β3 σε φιστίκια, και 50 φορές τη βιταμίνη Β2 στον τομέα της μπανάνας.

Όπως το λάδι Ben, έτσι και τα φύλλα σε σκόνη του Moringa δεν χαλάνε, τα οποία καθίστανται για εξαιρετικά μακροπρόθεσμη επιβίωση τροφίμων.
Ιδιαίτερα σε χώρες του τρίτου κόσμου, η σκόνη Moringa προσφέρει θρεπτική τροφή σε επίπεδο ασύγκριτο από τις περισσότερες άλλες βιομηχανίες τροφίμων. Και επειδή οι σπόροι Moringa μπορεί να αναπτυχθούν σε πλήρες μέγεθος, συγκομιδίσιμων δέντρων σε μόλις 65 ημέρες, το φυτό Moringa είναι μια εξαιρετικά βιώσιμη πηγή τροφίμων που είναι σχεδόν απαράμιλλο στην βιωσιμότητα και τη χρησιμότητά του.
Μπορείτε πολύ εύκολα, με πολύ λίγη συντήρηση, να μεγαλώσετε τα δικά σας δέντρα Moringa στο σπίτι. Εάν ζείτε σε ένα ψυχρότερο κλίμα, μπορούν να αναπτυχθούν τα δέντρα Moringa σε εσωτερικό μέρος ή σε ένα θερμοκήπιο, ή να αγοράσετε καθαρή σκόνη Moringa, το λάδι, και τα προϊόντα τσαγιού από τους διάφορους προμηθευτές.



ΠΗΓΗ   atheatignosi
Moringa

Φυλλοβόλο δέντρο ή θάμνος, ανθεκτικό στην ξηρασία, φθάνει κατά μέσο όρο το ύψος των 12 μέτρων, το moringa, γνωστό ως το «δέντρο θαύμα».  Περιέργως, χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του δέντρου. Οι κάτοικοι των χωρών όπου φυτρώνει, ανακάλυψαν ανεξάρτητα τις ευεργετικές ιδιότητες του Moringa για την ευημερία τους. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο φυτό των ερευνητών.
Αντιλαμβάνεται ως θησαυρός με μεγάλες δυνατότητες που θα βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εξάλειψη της πείνας σε όλο τον κόσμο. Διότι, πάνω από 700 επιστημονικές μελέτες δείχνουν το “δέντρο θαύμα”, τα φύλλα και τους καρπούς του ως ευέλικτο ευεργετική για την υγεία. Ιδιαίτερα εκπληκτική είναι η αντιοξειδωτική δράση των φύλλων – είναι πιθανόν τόσο υψηλές όσο οποιοδήποτε άλλο σήμερα γνωστά φυτικά ή φρούτα. Moringa περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από τα καρώτα – και έτσι βοηθά να δούμε το πρόσωπο καλύτερα. Moringa είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο περιεχόμενο, 2 φορές όση πρωτεΐνη σόγιας, 7 φορές όσο η βιταμίνη C, στα πορτοκάλια, τέσσερις φορές περισσότερο ασβέστιο οπό το γάλα, 3 φορές πολύ κάλιο, όπως οι μπανάνες και πολύ μεγάλες ποσότητες φυσικού χλωροφύλλη, η οποία δίνει στο σώμα μια πολύ φωτεινή ενέργεια. Moringa παρέχει επίσης ένα πολύ υψηλό ποσοστό των ακόρεστων φυσικών λιπαρών οξέων (ωμέγα-3, -6 και -9) που μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μας αποτελεσματικά. Το Moringa περιέχει σχεδόν όλα τα μη ουσιώδη αμινοξέα.
Οι σπόροι των καρπών του δέντρου Moringa είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από ένα μπιζέλι. Από τους σπόρους αποκτάται καλή ποιότητα λαδιού. Είναι συχνά σε σύγκριση με το ελαιόλαδο. Το Moringa χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στη βιομηχανία των καλλυντικών. θεωρείται μακράν το πιο θρεπτικό φυτό. Moringa περιέχει 18 από 20 γνωστά αμινοξέα. Αμινο οξέα είναι σημαντικά συστατικά, όταν πρόκειται για την μεταφορά οξυγόνου, την συγκέντρωση και την λειτουργία του εγκεφάλου.
Τα φύλλα, οι ανθοί, οι σπόροι, ο φλοιός, οι ρίζες, και το έλαιο από το Moringa συνεχώς υποβάλλονται σε εντατικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, γιατί τα διάφορα συστατικά του Moringa είναι γνωστό ότι έχουν, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, αντιδιαβητικές, αντιυπερτασικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιιικές, αντιπαρασιτικές, αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Ίσως το πιο χρησιμοποιούμενο στοιχείο του Moringa είναι τα φύλλα του. Από το λάδι των σπόρων επωφελούνται οι τομείς ζωγραφικής και καλών τεχνών. Σε διάφορες χώρες ο κορμός του δέντρου χρησιμοποιείται σε χρωστικές βαφές. Ενώ και στην λίπανση μηχανημάτων ακρίβειας όπως τα ρολόια χρησιμοποιείται το λάδι του δέντρου  moringa. Το ίδιο λάδι έχει μπει στις κολόνιες και στα είδη περιποίησης μαλλιών και του δέρματος. 
Οι Σουδανοί που ανακάλυψαν ότι οι σπόροι του δέντρου Moringa που πέφτουν στο έδαφος καθαρίζουν το νερό, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να το χρησιμοποιούν για αυτή την ιδιότητα του. Τα χωριά που έχουν ιδρυθεί στις ακτές του ποταμού Νήλου, το πόσιμο νερό τους το χρωστάνε σε αυτό το θαυματουργό δέντρο. Σύμφωνα με τους ερευνητές εκατό γραμμάρια σπόροι αρκούν για να καθαρίσουν ένα λίτρο νερό.  Επιπλέον, εξολοθρεύει 99% τα βακτηρίδια που βρίσκονται στο νερό. Είναι μια μέθοδος φθηνή για τις τριτοκοσμικές χώρες. 
Η πατρίδα του δέντρου βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της οροσειράς των Ιμαλάϊων στη βόρεια Ινδία, το Moringa καλλιεργείται ευρέως σήμερα σε όλη την Αφρική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, το Μεξικό και σε πολλά μέρη της Ασίας. 
Λόγω των πολλών πολύτιμων χρήσεων του, καθώς και το γεγονός ότι μεγαλώνει τόσο γρήγορα και εύκολα σε ημι-άνυδρα, τροπικά και υποτροπικά κλίματα, το Moringa μεταξύ άλλων αναμένεται να γίνει γρήγορα μονάδα προώθησης για την καταπολέμηση του υποσιτισμού, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, την προώθηση της υγιούς ροή του αίματος, και πρόληψης της μόλυνσης. Επειδή οι σπόροι Moringa μπορεί να αναπτυχθούν σε πλήρες μέγεθος, συγκομιδίσιμων δέντρων σε μόλις 65 ημέρες, το φυτό Moringa είναι μια εξαιρετικά βιώσιμη πηγή τροφίμων. Μπορείτε πολύ εύκολα, με πολύ λίγη συντήρηση, να μεγαλώσετε τα δικά σας δέντρα Moringa στο σπίτι. Εάν ζείτε σε ένα ψυχρότερο κλίμα, μπορούν να αναπτυχθούν τα δέντρα Moringa σε εσωτερικό μέρος ή σε ένα θερμοκήπιο. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε μεγάλη γλάστρα εάν επιμένετε να την κρατήσετε σε εσωτερικό χώρο, διότι το φυτό αυτό επιθυμεί περισσότερο τους κήπους. Εάν έχετε κήπο τότε σκάψτε ένα λάκο 30 εκατοστών και σπείρετε τον σπόρο σε βάθος ενά μισή εκατοστών. Ποτίστε το έδαφος, όμως μην το παρακάνετε διότι ξέρετε ότι το moringa είναι δέντρο ξηρών κλιμάτων. Εάν το ποτίσετε πολύ θα σαπίσει ο σπόρος. Σε μερικές εβδομάδες θα δείτε τα πρώτα φύλλα. Όταν μεγαλώσει το δέντρο σας μπορείτε να μαζέψετε τα φύλλα και να τα καταναλώσετε ωμά ή να τα αποξηράνετε και να φτιάξετε το τσάι σας. Μπορείτε να το καταναλώσετε και ως λαδερό φαγητό ή να το μετατρέψετε σε σκόνη και να το λαμβάνετε ως φάρμακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου