Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Απίστευτες συμπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι

Απίστευτες συμπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι


Περίεργες συμπτώσεις ή παιχνίδια της μοίρας; Αγγίζουν το εξωπραγματικό κι όμως συμβαίνουν. Γεγονότα και ιστορίες που συνδέουν ανθρώπους και καταστάσεις με ένα περίεργο έως και τραγικό τρόπο.

1. Ο Mark Twain, ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και ο κομήτης του Halley. Πέθανε το 1910, και πάλι την ίδια ημέρα που ο κομήτης έκανε την επόμενή του εμφάνιση από τη Γη. Ο ίδιος είχε προβλέψει το θάνατό του ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας «ήρθα στη Γη μαζί με τον κομήτη και περιμένω ότι θα χαθώ μαζί του».

2. Στις 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος ονόματι Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του. Ακριβώς 100 χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το όνομα Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε επίσης για το φόνο του πατέρα του. Οι δύο άντρες δεν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.

3. Το 1899, ένας κεραυνός σκότωσε έναν άντρα ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Ιταλίας. 30 χρόνια μετά, το 1929, ο γιός του σκοτώθηκε στο ίδιο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.10 χρόνια αργότερα, το 1939, στο ίδιο πάλι σημείο, ένας κεραυνός σκότωσε και ένα τρίτο άτομο. Ήταν ο εγγονός του πρώτου και γιός του δεύτερου ατόμου.

4. Το 1918, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ένας βρετανός αξιωματικός χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της ικανότητας κίνησης του κάτω μέρος του σώματός του. Αποσύρθηκε από το στρατό και μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. Το 1924, καθώς ψάρευε σε ένα ποτάμι, ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο κάτω από το οποίο είχε αναζητήσει καταφύγιο, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει και να παραλύσει τη δεξιά μεριά του σώματός του. Έξι χρόνια αργότερα, το 1930 και αφού είχε ανακάμψει μερικώς, καθώς έκανε ένα περίπατο σε κοντινό πάρκο, ένας κεραυνός τον χτύπησε για τρίτη φορά, αφήνοντάς τον μόνιμα παράλυτο. Ο πρώην αξιωματικός πέθανε και κηδεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο, το 1936, ένας κεραυνός χτύπησε το νεκροταφείο στο οποίο είχε θαφτεί καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον τάφο του. Ήταν η τέταρτη φορά που ένας κεραυνός χτύπησε… τον ίδιο άνθρωπο.

Πηγή: star.gr


Παπική Σύμπτωση! Ο Πάπας πέθανε στις 2-4-2005: 2 +4+2+5= 13
Πέθανε στις 21.37 : 2+1+3+7= 13
Την 13η εβδομάδα του χρόνου
Ήταν Πάπας για 26 χρόνια και 5 μήνες: 2+6+5= 13
που μας κάνουν 9301 μέρες: 9+3+0+1= 13
Η απόπειρα δολοφονίας του από τον Αλή Ακτσά έγινε στις 13 Μαίου
Ήταν 85 ετών: 8+5= 13
Όταν εξελέγη Πάπας ήταν 58 ετών: 5+8= 13
Ήταν ο 265ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας: 2+6+5= 13

 Η εκπληκτική ιστορία του ηθοποιού Charles Coghlan
που γεννήθηκε στο νησί Prince Edward του ανατολικού Καναδά, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που φέρουν την ονομασία (ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ). Ο Coghlan μετά από μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο, πέθανε και θάφτηκε στο Galveston του Τέξας το 1899. Όμως ένα χρόνο αργότερα ένας τυφώνας διέλυσε το νεκροταφείο και το φέρετρο του Coghlan βρέθηκε να πλέει στη θάλασσα. Παρασυρμένο απ’ τα θαλάσσια ρεύματα, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, εκβράστηκε στο νησί Prince Edward, το νησί που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Το ποιο περίεργο όμως είναι πως ο Coghlan πρίν το θάνατο του, είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να ταφεί στην πατρίδα του, όταν κάποτε έρθει το τέλος της ζωής του.


My name is Bond… James Bond…  Στο Άργκοου της Βόρειας Ουαλίας το 1990, ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής, για να δώσει τις καθιερωμένες εξετάσεις του σχολείου του (κάτι σε GCSE), πήρε από τον υπολογιστή τον αύξοντα αριθμό 007. Ναι, δεν σας κάνω πλάκα. Το ονοματεπώνυμο του παιδιού ήταν James Bond!
Τα κέρδη από τον πατέρα στον υιό
Είμαστε στα 1858, ο Ρόμπερτ Φάλον δολοφονείται στη διάρκεια μιας παρτίδας πόκερ με την κατηγορία ότι τα 600$ που είχε κερδίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν προϊόν χαρτοκλεψίας. Επειδή φυσικά(!) η παρτίδα πόκερ έπρεπε να συνεχιστεί (δε συνέβη και τίποτα που υπήρχε ένας νεκρός λίγο πιο πέρα) προσκλήθηκε κάποιος από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να πάρει τα χρήματα του Φάλον και να συνεχίσει. Μοναχά ένας νεαρός δέχθηκε να παίξει με τα καταραμένα 600$.

Όταν η αστυνομία έφτασε για να ερευνήσει τη δολοφονία, ο νεαρός κέρδιζε 2200$. Τα όργανα της τάξης διέταξαν τους παίκτες να τους δώσουν τα 600$ του Φάλον γιατί σύμφωνα με το νόμο ανήκαν στους κληρονόμους του (αυτά ήταν τα σημαντικά, οι δολοφόνοι συνέχισαν την παρτίδα πόκερ). Λίγες ημέρες μετά και κατόπιν ερευνών, βρέθηκε ο μοναδικός κληρονόμος του Φάλον, ο υιός του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το νεαρό που κάθισε στο τραπέζι μετά τη δολοφονία του πατέρα του! Ο υιός Φάλον είχε να δει τον πατέρα του 7 χρόνια και δεν τον αναγνώρισε ποτέ. Τουλάχιστον όσο ήταν ζωντανός.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο
Στο Τέξας του 1883 παρατημένη από τον εραστή της, ονόματι Χένρι Ζίγκλαντ, μια γυναίκα αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Ο αδελφός της κοπέλας, ζητώντας εκδίκηση, αποφασίζει να σκοτώσει τον Ζίγκλαντ. Τον βρίσκει κοντά σε ένα δάσος και τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Ο Ζίγκλαντ σωριάζεται και ο αδερφός της κοπέλας, αφού πίστεψε πως επιτέλεσε το καθήκον του, αυτοκτονεί για να αποφύγει τη σύλληψη. Όμως ο Ζίγκλαντ δεν έχει πεθάνει. Η σφαίρα δεν τον έχει καν πετύχει. Έχει σφηνωθεί σε ένα δέντρο ακριβώς από πίσω του.
Λίγα χρόνια μετά, ο Ζίγκλαντ έχει τη φαεινή ιδέα να ανατινάξει το δέντρο στο οποίο είχε σφηνωθεί η σφαίρα (άντε εξηγήστε μου εσείς γιατί) με αποτέλεσμα η τελευταία να ξαναμπεί σε τροχιά και να πετύχει στο δόξα πατρί τον Ζίγκλαντ!

Απίστευτη Μοίρα

Στις 28 Ιουλίου 1900, ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο ο 1ος, σταματάει να φάει σε ένα πανδοχείο έξω από το Μιλάνο και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον σωσία του. Τον ιδιοκτήτη του πανδοχείου που άκουγε και αυτός στο όνομα Ουμπέρτο, είχε γεννηθεί την ίδια μέρα με τον βασιλιά (14 Μαρτίου 1844), στην ίδια πόλη, είχαν συζύγους με το ίδιο όνομα (Μαργαρίτα), ίδια ημερομηνία γάμου (22 Απριλίου 1868) και υιό με το ίδιο όνομα (Βιτόριο). Είχαν παρασημοφορηθεί σε ίδιες τελετές (1866 και 1870) και την ημέρα που ένας στεφόταν βασιλιάς, ο άλλος άνοιγε το εστιατόριο του!
Έκπληκτος ο βασιλιάς αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και να αναγορεύσει τον σωσία του Ιππότη του στέμματος της Ιταλίας. Την επόμενη όμως μέρα, ο βασιλιάς έμαθε πως ο σωσίας του σκοτώθηκε σε κυνηγετικό ατύχημα. Λίγο αφότου έμαθε την είδηση (μέσα στην άμαξα του), δολοφονήθηκε από έναν πληρωμένο φονιά!

Τιτανικός
Ίσως η πιο γνωστή σύμπτωση από όσες ανέφερα, είναι αυτή που περιγράφει της ομοιότητες ενός λογοτεχνικού πλοίου και της σύγκρουσης του με ένα παγόβουνο, και το γνωστό γεγονός με τον Τιτανικό.
Το 1898, ο Μόργκαν Ρόμπερτσον, γράφει το μυθιστόρημα Futility. Στις σελίδες του μιλάει για το ναυάγιο του Τιτάν, ενός πλοίου που τα χαρακτηριστικά του είχαν πολλές ομοιότητες με τον ιστορικό Τιτανικό:
Καταρχήν το όνομα (Τιτανικός-Τιτάν), και στη συνέχεια, μια σειρά από λεπτομέρειες που όμως κάνουν τους λάτρεις των συνωμοσιών να τρίβουν τα χέρια τους:
Διαδρομή : Από Αγγλία προς Αμερική ο Τιτανικός, από Αμερική προς Αγγλία ο Τιτάν.
Επιβαίνοντες : 2200 για τον Τιτανικός, 2000 για το φανταστικό πλοίο.
Ναυαγοσωστικές λέμβους : 20 στο ένα, 24 στο άλλο.
Μήνας ναυαγίου : Απρίλιος
Ώρα ναυαγίου : 23:40 για τον Τιτανικό, μεσάνυχτα για τον Τιτάν.
Μήκος πλοίου: 882 μέτρα ο Τιτανικός, 800 μέτρα ο Τιτάν.
Βάρος : 46328 ο Τιτανικός, 45000 ο Τιτάν.
Προπέλες: 3 και για τα δύο πλοία.
Λόγοι ναυαγίου: Σύγκρουση με παγόβουνο, έλλειψη σωστικών λέμβων, μεγάλη ταχύτητα του πλοίου.


ΠΗΓΗ http://fantastikipragmatikotita.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου