Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΡΟΚ

http://cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=16&article_id=63540





Θεωρίες συνωμοσίας για τους πιο «παράξενους» θανάτους της ροκ

 




Εικασίες και σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του John Lennon, τον πνιγμό του Brian Jones και το μυστηριώδη θάνατο του Jimi Hendrix.

Η σοκαριστική αποκάλυψη της Marianne Faithfull, ότι ένας πρώην εραστής της και ντίλερ ναρκωτικών-εν ονόματι Jean De Breteuil- έδωσε στον Jim Morrison την μοιραία δόση που τον σκότωσε, έριξε «φως» στον μυστηριώδη θάνατο του frontman των Doors, σαράντα τρία χρόνια μετά. «Είναι μία ανεκτή εξήγηση» γράφει η Telegraph για τις συνθήκες θανάτου του Jim Morrison, που στις 3 Ιουλίου του 1971, σε ηλικία 27 ετών, βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του διαμερίσματος του στο Παρίσι.

Στο νεκρό σώμα του, δεν έγινε ποτέ αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλά σενάρια σχετικά με την αιτία θανάτου. Ένα από τα πιο «πειστικά» είναι εκείνο του Γάλλου δημοσιογράφου και πρώην στενού φίλου του ροκ σταρ, Sam Bernett, που ισχυρίζεται ότι ο Jim Morrison άφησε την τελευταία του πνοή -από  υπερβολική δόση ηρωίνης- στην τουαλέτα του κλαμπ Rock 'n' Roll Circus στο Παρίσι και ότι μεταφέρθηκε νεκρός από δύο ντίλερ στο διαμέρισμα του, εκεί όπου διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατος του. Ο Bernett σε συνέντευξη του το 2007, στη Daily Mail είχε πει ότι είχε δει τον Morrison να μπαίνει στη 1.00 το βράδυ στο κλαμπ του Παρισιού και να προμηθεύεται  την μοιραία δόση από δύο εμπόρους ναρκωτικών που δούλευαν για τον Breteuil. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αντίκρυσε νεκρό τον ρόκερ, έχοντας βγάλει αίμα από το στόμα, και ότι θάνατος του διαπιστώθηκε από γιατρό που κάλεσε ο ίδιος, το όνομα του οποίου αρνήθηκε να αναφέρει. Εκείνη τη στιγμή, εμφανίστηκαν οι δύο ντίλερ που δούλευαν για τον Jean De Breteuil και ισχυρίστηκαν ότι ο Morrison είχε απλά λιποθυμήσει. Όπως είπε ο Bernett, τον πήραν σηκωτό για να τον πάνε στο σπίτι του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε...

Στις 2 Ιουλίου 1969, ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Brian Jones, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο Σάσεξ. Η επίσημη εκδοχή των αρχών, είναι ότι ο 27χρονος Jones πνίγηκε υπό την επήρρεια αλκόολ και ναρκωτικών. Το βράδυ που ο Jones πνίγηκε βρίσκονταν στο σπίτι του, η Anna Wohlin, η ερωμένη του Jones, η 26χρονη νοσοκόμα Janet Lawson, που γνώριζε τον
Jones μέσω του εραστή της και μάνατζερ του συγκροτήματος Tom Keylock και ο 43χρονος Frank Thorogood, οικοδόμος στο επάγγελμα.

Η Lawson , η γυναίκα που τον βρήκε νεκρό στην πισίνα του, παραχώρησε το 2008, λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, μία συνέντευξη στην Daily Mail. Αν και στις αρχές είχε δηλώσει ότι την στιγμή του θανάτου του Jones, ήταν ήδη στο σπίτι της, στον δημοσιογράφο αποκάλυψε ότι όχι μόνο βρισκόταν εκεί αλλά ήξερε και τον δολοφόνο. Η Lawson ισχυρίστηκε ότι ο 43χρονος Frank Thorogood έπνιξε τον Brian Jones. «Ο Φρανκ δεν είχε κάνει το έργο της οικοδόμησης καλά και ο Brian τον είχε απολύσει εκείνη την ημέρα. Υπήρχε κάτι στον αέρα. Ο Φρανκ φερόταν περίεργα» είχε πει. Σύμφωνα με την εκδοχή της, κάποια στιγμή ο Jones -μέσα από την πισίνα - της ζήτησε να του φέρει τη συσκευή εισπνοών για το άσθμα του. «Έψαχνα μέσα στο σπίτι και ο Φρανκ με ακολούθησε μετά από λίγο. Τα χέρια του έτρεμαν. Βγήκα στην πισίνα να δω τι έγινε. Τότε είδα τον Brian στο πάτο της πισίνας. Πιστεύω ότι ο Φρανκ το έκανε. Πήδηξε μέσα στην πισίνα και μέχρι να βγω, ο Brian βρισκόταν στον πάτο της πισίνας. Δεν υπήρχε ούτε ένας κυματισμός στο νερό» είχε δηλώσει η Lawson.

8 Δεκέμβριου 1980: Ο John Lennon υπογράφει ένα αυτόγραφο -επάνω στο άλμπουμ του «Double Fantasy»- στον Mark Chapman, τον άνθρωπο που ταξίδεψε από τη Χονολουλού στη Νέα Υόρκη με έναν και μόνο σκοπό: να τον δολοφονήσει. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το κτίριο Dakota, ο John Lennon δέχεται από τον Chapman πέντε θανάσιμους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την αυτοψία, οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο. Όλες προκάλεσαν εσωτερική αιμοραγία, ενώ η θανάσιμη σφαίρα διαπέρασε την αορτή του.

Το σενάριο του ψυχικά διαταραγμένου δολοφόνου -για κάποιους -δεν φαίνεται ιδιαίτερα πειστικό. Για πολλούς, πίσω από την δολοφονιά του «θρυλικού σκαθαριού» κρύβεται η διαμάχη του με την κυβέρνηση Nixon. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ των David Leaf και John Scheinfeld  «The U.S. vs John Lennon», ειδικά τη 1966-76 o John Lennon μαζί με τη σύντροφό του Yoko Ono στοχοποιήθηκαν απροκάλυπτα από την καθεστηκυία τάξη των Η.Π.Α. O «μαλλιάς» των Beatles είχε μετατραπεί σε έναν επίμονο ακτιβιστή κατά του πολέμου και της βίας, δοκιμάζοντας την ανοχή της αμερικανικής κυβέρνησης. Η υπόθεση της δολοφονίας του Lennon, ήταν μία υπόθεση που η CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές ήθελαν- πάση θυσία- να κλείσει.

Ο Kurt Cobain, ο frontman των Νirvana, αποφάσισε στις 5 Απριλίου του 1994, να δώσει τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του τη γυναίκα του, Courtney Love και την 2 ετών κορούλα του, Francis Bean. Το άψυχο σώμα του τραγουδιστή, βρήκε ο ηλεκτρολόγος Gary Smith, τρεις μέρες αργότερα, που είχε πάει στο σπίτι του Cobain στη λίμνη Ουάσινγκτον για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας.

Ένα όπλο ήταν στραμμένο στο πιγούνι του και στο πλάι του βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι στον οργανισμό του Cobain βρέθηκε μεγάλη συγκέντρωση ηρωίνης και ηρεμιστικών Valium. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του Cobain ήταν δολοφονία. Ένας ιδιωτικός αστυνομικός που
προσέλαβε η σύζυγός τoυ Cobain, ο Tom Grand, είχε υπαινιχθεί ότι εκείνη ήταν τελικά πίσω από τον θάνατο του τραγουδιστή και ότι είχε πληρώσει ανθρώπους να τον δολοφονήσουν.

Τον περασμένο Απρίλιο η αστυνομία του Σιάτλ έδωσε στη δημοσιότητα ένα σημείωμα που βρέθηκε στο πορτοφόλι του Kurt Cobain στο οποίο έγραφε: «Εσύ, ο Kurt Cobain, δέχεσαι την Courtney Michelle Love, ως νόμιμη σύζυγό σου, ακόμη κι όταν είναι σκύλα και ρουφάει όλα σου τα χρήματα για ναρκωτικά".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρώτο σημείωμα αυτοκτονίας, o Cobain έπλεκε το εγκώμιο της συζύγου και μητέρας του παιδιού του.
Ακόμα ένας καλλιτέχνης που μπήκε στο μακάβριο κλαμπ των «27». Σε ηλικία 27 ετών, ο θρυλικός κιθαρίστας Jimi Hendrix έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευρκίνηστες συνθήκες. Βρέθηκε νεκρός στη σουίτα του ξενοδοχείου Samarkand στο Νότινγκ Χιλ, όπου κοιμήθηκε με την 23χρονη Δυτικογερμανίδα Monika Dannemann. Το τελευταίο βράδυ της ζωής του, ο κιθαρίστας πήρε 9 χάπια Vesperax.

Η Γερμανίδα ξύπνησε στις 10.20 το βράδυ και παρατηρήσε εμετό στο πρόσωπό του Hendrix, Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να τον ξυπνήσει, δεν τα κατάφερε. Κάλεσε ένα ασθενοφόρο και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο Jimi Hendrix πέθανε από ασφυξία, ενώ οι πνεύμονες και το στομάχι του ήταν γεμάτα κόκκινο κρασί. Στο αίμα του όμως, ανιχνεύτηκε ελάχιστη ποσότητα αλκόολ. Άλλοι μιλούν για αυτοκτονία, άλλοι υποστηρίζουν ότι έπαθε στον ύπνο του εισρόφηση και κάποιοι κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Ίσως κάποιος να του έριξε όλο αυτό το κρασί μέσα στον λαιμό του για να πάθει ασφυξία.

Στο βιβλίο «Rock Roadie» που κυκλοφόρησε το 2009 o James Wright, ισχυρίζεται ότι ο μάνατζερ του Hendrix, Michael Jeffery, του εξομολόγηθηκε ότι εκείνος σκότωσε τον θρυλικό κιθαρίστα: «Ήμουν στο Λονδίνο το βράδυ του θανάτου του Jimi και μαζί με μερικούς φίλους περάσαμε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Πήραμε μία χούφτα χάπια και του τα βάλαμε στο στόμα του και μετά του αδειάσαμε μερικά μπουκάλια κρασί» φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί ο Jeffery στον συγγραφέα.  Όσο για το κίνητρο; Είχε συνάψει συμβόλαιο ζωής για τον συνθέτη και κιθαρίστα, αξίας 2 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη εφημερίδα Daily Mail.

Πηγή Πρώτο Θέμα
































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου